Geslaagd: PIT is 21 gedragsspecialisten rijker

Na twee jaar hard studeren hebben 21 leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs hun...

Na twee jaar hard studeren hebben 21 leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs hun diploma Master Special Educational Needs (SEN) gekregen. 

Master SEN is een posthbo-opleiding van Seminarium Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht voor professionals in het onderwijs. De afgestudeerde leerkrachten zijn gespecialiseerd in gedrags- en ontwikkelingsbeperkingen en -stoornissen. Zij kunnen deze vroegtijdig signaleren bij kinderen en na een grondige analyse op een goede manier interveniëren. “We zijn trots op onze Masters SEN,” aldus Max van de Pol, directeur kwaliteitsontwikkeling & personeel van PIT kinderopvang & onderwijs.

“Om een goed en deskundig antwoord te kunnen blijven geven op de ontwikkelingsvraag van een kind en de ouders geldt voor alle medewerkers van PIT dat ze hun leven lang leren. We ontwikkelen ons constant in ons vak en benutten alle mogelijkheden om onze kinderopvang en ons onderwijs steeds beter maken. Alleen dan kunnen we op onze kindcentra de kinderen de beste kansen bieden.” De Master SEN vraagt gemiddeld twaalf uur studie per week. In september zijn twaalf leerkrachten van PIT begonnen aan het tweede jaar van hun Master SEN en tien aan het eerste jaar. Bij hun Master ligt de nadruk op de doorgaande ontwikkelingslijn.

 

Master SEN (1) Master SEN (1)