FIT met PIT de zomer door

FIT met PIT de zomer door. Dat thema staat centraal bij de vakantieopvang van PIT kinderopvang & onderwijs. ..

 

FIT met PIT de zomer door. Dat thema staat centraal bij de vakantieopvang van PIT kinderopvang & onderwijs. Op 19 juli is op alle locaties gestart met een driedaagse waarbij bewegen en gezonde voeding centraal stonden. Met verschillende workshops is langs de locaties gereisd. “Een enorm succes en het weer werkte goed mee,” vertellen pedagogisch medewerkers Désiree van kindcentrum Doerak en Silvia van kindcentrum De Twijn.

Van een workshop drummen op skippyballen tot en met het proeven van minder gewone fruit- en groentesoorten, een bootcamp, een honkbalclinic, dansen, circus en een stormbaan. De kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen zich helemaal uitleven tijdens de zomerperiode bij PIT. De eerste drie dagen stonden in het teken van clinics, gegeven door professionals. Sindsdien doen de pedagogisch medewerkers zelf allerlei sportieve en gezonde activiteiten op de locaties. “We kunnen daar PITcoins mee verdienen die we aan het einde van zomer kunnen omzetten in geld dat we mogen toevoegen aan ons budget voor sport- en spelmaterialen,” aldus Silvia.

Désiree werkt sinds oktober 2020 bij PIT en is laaiend enthousiast. “Ik kijk terug op hele leuke dagen. Het was hectisch, maar het is prachtig om te zien dat de kinderen zo genieten.” De pedagogisch medewerkers vonden het resultaat van de workshops soms verbluffend. “Geweldig om te zien wat je met drumstokjes, een skippybal en goede muziek voor elkaar kunt krijgen,” noemen ze als voorbeeld. Nu zijn ze druk bezig met allerlei andere activiteiten op het gebied van sport en gezondheid. “Bij PIT vinden we dat heel belangrijk. De kinderen willen met elkaar natuurlijk zoveel mogelijk PITcoins verzamelen en laten zich graag uitdagen.”

Heeft een kindcentrum een vernieuwend idee in het teken van FIT met PIT deze zomer? Dan kan het zelfs 150 punten tegelijk verdienen. Op 27 augustus a.s. worden de cheques overhandigd aan de diverse kindcentra.

FIT met PIT - drumtastic FIT met PIT - drumtastic
FIT met PIT -stormbaan FIT met PIT -stormbaan